Norges mest populære raser i 2016

Norsk Kennel Klub lager hvert år en statistikk over de hunderasene som blir mest solgt. “Topp 10-lista” pleier å se ganske lik ut hvert eneste år, bare med noen små variasjoner. I år var det blant annet et lite skifte helt i toppen. 

Border collie klatret i år helt til topps, og vår egen nasjonalrase, Norsk eglhund grå rykket ned fra første til andreplass. Jack russell terrierer er nykommer på lista og går inn på en 9. plass.

Det er egentlig litt overraskende at de to mest populære hunderasene i Norge er to så spesialiserte brukshunder. Begge rasene er noen skikkelige arbeidsjern på hver sin arena. Men vi synes det er litt viktig å huske på at de aller fleste ikke trenger en hund som gladelig jobber 8-10 timer i døgnet. På rett sted, og i rette hender er dette flotte hunder, men de er gjerne fulle av energi og har et stort behov for aktiviteter som utfordrer nesa, hodet og kroppen for å trives.

Topp 10 for 2016 ser slik ut:

 1. Border collie
 2. Norsk elghund grå
 3. Staffordshire bull terrier
 4. Engelsk setter
 5. Golden retriever
 6. Schäferhund normalhår
 7. Labrador retriever
 8. Cavalier king charles spaniel
 9. Jack russel terrier
 10. Pomeranian

Du finner mer info og en mer omfattende statistikk på NKKs nettsider: http://web2.nkk.no/filestore/Statistikk/topp252.pdf

2 hendelser på “Norges mest populære raser i 2016”

 1. Hvilken rase er nykommeren? Viktig å svare på ting man reklamerer for i innlegget på facebook.

 2. Godt poeng 🙂 Nykommeren er Jack russel terrier. Den skjøv Cocker spaniel ut av Topp-10 lista for 2016.

Stengt for kommentarer.

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart