Søkskurs

Se kursprogrammet for dager, datoer og priser.

Søk grunnkurs er åpent for alle og et kurs for nybegynnere/ litt øvet. Kurset er 100% belønningsbasert, alle deltakerne må ha litt erfaring med å jobbe på denne måten og være innstilt på at det ikke benyttes noen form for ubehag i treningen.

På grunnkurset jobber vi med personspor og feltsøk. Vi gir deg en god innføring i å lese hund, finsøk/grovsøk (overvær), langlinebruk, klypebruk, apport, markering, arbeidstegn og å lese terreng. Om du skal stille i prøver/konkurranser eller kun ønsker å aktivisere hunden din, så vil dette kurset gi deg verktøyene du trenger.

img_1607ps

img_1603ps

img_1608psSøk videregående krever at du har gått på Søk Grunnkurs eller at du har tilsvarende erfaring. Kurset passer for deg som har trent søk fra før noe som har gitt ekvipasjen erfaringer og som kjenner noe til hvilke virkemidler som kan benyttes i ulike situasjoner i søket. Vi tilfører nye utfordringer for ekvipasjen i forhold til sporets lengde, underlag, terrengskifte, alderen på sporet, vind og vær osv. Kurset er 100% belønningsbasert, alle deltakerne må ha litt erfaring med å jobbe på denne måten og være innstilt på at det ikke benyttes noen form for ubehag i treningen.

img_1606ps

I tillegg kreves det av hundefører en høyere nøyaktighet i søksarbeidet etter hvert som kursene blir mer avanserte. Ekvipasjene vil bli utfordret på å håndtere ulike forstyrrelser, ulike lengder på sporet og størrelse på felt. Vi kommer til å trene mer på de ulike små momentene som utgjør hele øvelsen, apport- og markeringstrening. Vi jobber stort sett i skogsterreng.

img_1604ps

Rundering Grunnkurs er et selvstendig kurs og åpent for alle. Rundering er i utgangspunktet en ‘løshund’-aktivitet, men vi tilpasser oss etter båndtvangsreglene.

Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker  og dets eventuelle effekter/gjenstander som ligger skjult i terrenget. For tjenestehunder som f.eks. militærets- og politiets patruljehunder og redningshunder er rundering et viktig element. Vi trener ikke tjenestehunder, vi hjelper deg med å aktivisere din hund og vi tilpasser kurset etter ekvipasjen sitt nivå. Denne formen for hundesport er dessuten gjerne svært populær for hundene selv.

Rundering Videregående bygger på Rundering Grunnkurs og vi krever at du har gått dette kurset eller at du har tilsvarende erfaring. Vi jobber med at du som hundefører skal bli bedre til å lese din hund, perfeksjonere figurantarbeidet, gjøre leteleken enda mer forståelige for hunden og ikke minst hvordan varsle til deg om funn.

Se kursprogrammet for dager, datoer og priser.

 

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart