Nosework

I Nosework starter vi med å lære hunden at det er gøy å bruke luktesansen sin for å finne noe den ønsker seg, vanligvis godbiter eller en leke. Når hunden har oppdaget at det er gøy å snuse seg frem til spennende ting, vil vi introdusere hunden for duftene som brukes i Nosework.

I denne hundesporten skal hunden få søke mest mulig selvstendig og på en måte som er naturlig for den. Vi jobber med å lære å lese hunden i søket og forsterker vanligvis hundens naturlige markeringsatferd ved funn.

Nosework passer for absolutt alle hunder, også hunder som er usikre eller har adferdsutfordringer. Treningen under kurset er organisert slik at hundene ikke forstyrres av hverandre. I tillegg til trening av egen hund vil du under kurset få en teoretisk innføring om hundesporten Nosework, duft og duftspredning og om å forstå hunden i søket.

Hundesporten Nosework
I Nosework konkurranser søker hunden etter små mengder materiale som er kontaminert/smittet med duft fra tre eteriske oljer: bjørk, anis og kryddernellik

Hundene søker i fire ulike områder:
Søk i emballasje (esker, kofferter, bokser, vesker o.l.)
Søk i rom innendørs.
Søk i anvist område utendørs.
Søk på utsiden av en eller flere kjøretøy.

Nosework videregående
På dette kurset jobber vi videre med praktiske søk i de fire søksmomentene: utendørs, emballasje, kjøretøy og romsøk.

Vi har også fokus på førers rolle i søket og på å lese hundens signaler.

Kurset tilpasses ekvipasjen sitt nivå.

Kurset er forberedende for ekvipasjer som ønsker å ta luktgjenkjenningstest(LGT).  LGT er en prøve som ekvipasjen må bestå før deltagelse i Nosework konkurranser.

Nosework videregående er åpent for ekvipasjer som har gått Nosework grunnkurs hos oss eller ved andre hundeskoler.

Se kursprogrammet for dager, datoer og priser.

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart