Spesialsøk

Spesialsøk er en fellesbetegnelse for aktiviteter hvor hunden søker etter helt bestemte dufter med sin fantastiske nese. Spesialsøk passer for absolutt alle hunder, også hunder som er usikre eller har adferdsutfordringer. Treningen underveis i kurset er organisert slik at hundene ikke forstyrres av hverandre.

Tjenestehunder i politiet, forsvaret og tollvesenet er eksempler på spesialsøkshunder.

Spesialsøk er et stort felt med mange forskjellige aktiviteter som består av ulike øvelser. Vi har redningshunder, offentlige tjenestehunder, ettersøkshunder (skadeskutt/påkjørt vilt), Nosework og Smeller for å nevne noen. Vi trener ikke tjenestehunder, vi hjelper deg med å trene din hund og vi tilpasser kurset etter ekvipasjen sitt nivå.

De fleste av oss har familiehund og med de trener vi også spesialsøk, som aktivisering. Våre hunder kan hjelpe oss med å finne mistede nøkler, mobiltelefoner, kantareller, mynter og te – det er bare fantasien som setter grenser. Å la hunden få bruke sin aller beste sans nesa, er en aktiviseringsgave fra deg.

Hjemme vil du ha det du trenger til treningen, altså ingen annen investering enn tid.

For noen er det aktuelt med konkurranser og da er det Nosework, Smeller og BarnHunt som er aktuelt. For andre er det kun trening for aktiviseringens skyld. Uansett om du vil være med på konkurranser eller ikke, innlæringen av dufter er lik.

I tillegg til å lære hundene dufter kan vi også avlære dufter. Noen hunder henger seg opp i dufter vi ikke synes er greit, som løpske tisper, søppelkasser, vilt osv.

Hundene jobber best hvis de får jobbe selvstendig og vi skal legge til rette for det. Vi vil lære deg hvordan hunden orienterer seg ved hjelp av nesa. En hund bruker nesa og diskriminerer dufter daglig, hjemme, i bilen, samme hvor du og hunden din er. Hunder lukter seg frem til føling ved diabetes eller varsler fører med epilepsi før anfallet kommer. Fordi den belønnes for det. Hunder vil repetere atferd som har gitt de velbehag.

Veldig mange av spesialsøksøvelsene kan utføres innendørs. Dette gjør det til en flott søksaktivitet i vinterhalvåret og det er lett å aktivisere hunden i hverdagen.

Se kursprogrammet for dager, datoer og priser.

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart