Oppfølgingsforedrag – linker

Under finner du noen linker til informasjon om flere kurs m.m:

Problemløsning på det nivået vi snakket om i går er en del av vårt Fordypningskurs. Dette kurset består av tre moduler som til sammen utgjør vår instruktørutdannelse:

https://www.lundqvist-hundeskole.no/instruktorskole/

Vi har et kurs som kalles “Lundqvist intro”. Dette er et teoretisk kurs som gir en grunnleggende innføring i innlæringsmetoder, hundens språk, instinkter og adferd:

https://www.lundqvist-hundeskole.no/lundqvist-intro/

Hvis du har gått litt på kurs (andre steder) har vi også en del kurs du kan ta uten å gå Lundqvist Intro og Grunnkurs. Les mer om dette her:

https://www.lundqvist-hundeskole.no/videregaendekurs-uten-grunnkurs/

Kursprogrammet for vinteren/ våren 2019 er ferdig og legges ut på nett i disse dager. En del kurs er lagt ut allerede, og alle kursene for vårhalvåret vil bli lagt ut på nett før jul. du finner programmet her:

https://www.lundqvist-hundeskole.no/kursprogram1-2019/

Innlæring av klikker

Video som går gjennom innlæring av klikker finner du under. All innlæring av klikker må foregå i et rom uten forstyrrelser. Husk å bruke små, men veldig gode godbiter når du gjør dette. Den første fasen, tilvenning er viktig. Demp lyden litt ved å puttet klikkeren i lomma, eller pakk den inn i et håndkle e.l. Dette er for å sikre at hunden ikke blir skremt av lyden de første gangene. Neste fase er ren fôring. Hold frem en godbit, trykk på klikkeren rett før hunden tygger over godbiten. Gjenta 10 ganger, og ta så en pause. Dette kan du gjøre mange ganger i løpet av en dag. Men ikke hold på så lenge/ mange ganger at hunden blir mett eller lei av godbitene. I neste fase lærer hunden at det er den selv som kan få deg til å lage klikkelyden. Vis frem en godbit til hunden. Vær helt stille. Hvis hunden forsøker å hoppe eller å ta godbiten, flytter du bare hånda slik at den ikke får tak i den. Ikke kjeft eller mas på hunden. Når hunden begynner å gjøre andre ting, som å se på deg, sette seg, legge seg, gi labb, gjespe, rygge eller hva den skulle finne på trykker du på klikkeren og gir en godbit. Den siste fasen er test av lyden. Trykk på klikkeren i en situasjon hvor hunden ikke er oppmerksom på deg, eller spesielt opptatt av noe annet. Klikkeren er ferdig innlært når hunden bråsnur seg og oppsøker deg litt intenst  med “du skylder meg en godbit” blikk. Husk å være tålmodig. Det er ikke noe poeng å bruke klikkeren før den er ferdig innlært. Dette kan ta alt fra tre dager til tre uker 😉

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart