Spesialsøkskurs

Spesialsøk Grunnkurs:
Spesialsøk er en fellesbetegnelse for aktiviteter hvor hunden søker etter helt bestemte dufter med sin fantastiske nese. Spesialsøk passer for absolutt alle hunder, også hunder som er usikre eller har adferds utfordringer. Treningen underveis i kurset er organisert slik at hundene ikke forstyrres av hverandre.

Tjenestehunder i politiet, forsvaret og tollvesenet er eksempler på spesialsøkshunder.

De fleste av oss har familiehund og med de trener vi også spesialsøk, som aktivisering. Våre hunder kan hjelpe oss med å finne mistede nøkler, mobiltelefoner, kantareller, mynter og te – det er bare fantasien som setter grenser. Å la hunden få bruke sin aller beste sans nesa, er en aktiviseringsgave fra deg.

Hjemme vil du ha det du trenger til treningen, altså ingen annen investering enn tid.

For noen er det aktuelt med konkurranser og da er det Nosework, Smeller og BarnHunt som er aktuelt. Vi vil informere om disse hundesportene.

For andre er det kun trening for aktiviseringens skyld. Uansett om du vil være med på konkurranser eller ikke, innlæringen av dufter er lik.

I tillegg til å lære hundene våre dufter kan vi også avlære dufter. Noen hunder henger seg opp i dufter vi ikke synes er greit, som løpske tisper, søppelkasser, vilt osv.

Dette kurset inneholder:

 • Teori (hundens verktøy nesa, belønning, øvelser/leker og treningsverktøy)
 • Hvordan du skal lære og trene hunden din i ulike leker i forbindelse med å bruke nesa
 • Hunden søker etter godbiter og/eller favorittleken før vi legger til spesifikke dufter
 • Vi leker oss med ulike verktøy avhengig av hvilke øvelser vi gjør
 • Du som hundefører vil bli flinkere til å gi belønning på rett tid, til rett atferd fordi vi vil lære deg å lese hunden din bedre
 • Vi fokuserer på innlæring av duft

Hundene jobber best hvis de får jobbe selvstendig og vi skal legge til rette for det. Vi vil lære deg hvordan hunden orienterer seg ved hjelp av nesa. En hund bruker nesa og diskriminerer dufter daglig, hjemme, i bilen, samme hvor du og hunden din er. Hunder lukter seg frem til føling ved diabetes eller varsler fører med epilepsi før anfallet kommer. Fordi den belønnes for det. Hunder vil repetere atferd som har gitt de velbehag.

Veldig mange av spesialsøksøvelsene kan utføres innendørs. Dette gjør det til en flott søksaktivitet i vinterhalvåret og det er lett å aktivisere hunden i hverdagen.

Spesialsøk Videregående:
Spesialsøk er en fellesbetegnelse for aktiviteter hvor hunden søker etter helt bestemte dufter med sin fantastiske nese. Spesialsøk passer for absolutt alle hunder, også hunder som er usikre eller har adferds utfordringer. Treningen underveis i kurset er organisert slik at hundene ikke forstyrres av hverandre.

Spesialsøk er et stort felt med mange forskjellige aktiviteter som består av ulike øvelser. Vi har redningshunder, offentlige tjenestehunder, ettersøkshunder (skadeskutt/påkjørt vilt), Nosework og Smeller for å nevne noen. Vi trener ikke tjenestehunder, vi hjelper deg med å trene din hund og vi tilpasser kurset etter ekvipasjen sitt nivå.

Dette kurset inneholder:

 • Teori (veien videre etter kurs)
 • Markeringstrening, hvordan forteller hunden din at den har gjort et funn
 • Belønningstrening, hva skjer hvis du kun belønner funn
 • Banesøk, hva er en bane (line up) og hvordan lage en bane, nedgravd bane
 • Søksområder og læren om hvordan duft sprer seg og oppfører seg
 • Smeller og Nosework – du får teste hundesportene
 • Vi vil trene oss på romsøk, elementsøk ute, søk på kjøretøy, søk i pappesker/bokser, minisøk, mikrosøk, blindsøk og søk i ukjente miljøer/områder

Spesialsøk videregående er åpent for ekvipasjer som har gått Spesialsøk grunnkurs hos oss eller ved andre hundeskoler.

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart