Do as I do

“Do as I do” er et uttrykk som stammer fra flere forskningsprosjekter hvor man studerte hunders forhold til mennesker. Det ble gjort en rekke forsøk hvor man blant annet målte hvorvidt hunder foretrekker å kopiere mennesker eller hunder når de skulle løse problemer.  Forskningen viste at hunder bruker mye tid på å studere menneskelig adferd, og i noen forsøk viste hundene også tegn til å imitere menneskelig adferd.

Dette har ført til en rekke nye forsøk hvor man ser hvor gode hunder faktisk er til å herme etter mennesker. Man utviklet metoder for å se om hunden kunne imitere mennesker, såkalt ”Do as I do trening”, eller ”Gjør som meg” på norsk.

Det er disse forsøkene som er bakgrunnen for ”Do as I do” kurset. Det viser seg nemlig at hunder er svært dyktige imitatorer, og mange hunder tar dette ganske lett.

På Do as I do-kurset starter vi med enkle øvelser slik at både hund og fører blir kjent med konseptet. Når det grunnleggende er på plass, utfordrer vi hundene mer med mer avanserte kopieringsoppgaver. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MR9Bif6jowI[/embedyt]

Handlekurv
Save Your Cart
Share Your Cart